عنوان خبر
دکتر ابطحی تاکید کرد: دانشجویان پرستاری در مقطع دکتری، هیاتعلمی آینده
خلاصه خبر دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یکی از دو قطب آموزش عالی کشور، ظرفیت بسیار بالایی برای ارتقای نظام آموزش عالی در کشور است که دامنه آن از مرزها نیز فراتر رفته است. این دانشگاه همزمان با ورود به دهه چهارم خود کیفیسازی را مهمترین اولویت خود قرار داده و در این دهه تلاش کرده علاوه بر ارتقای کیفیت و استانداردهای آموزشی و پژوهشی در سایر حوزهها نیز سرآمد باشد.یکی از این حوزهها حوزه علوم پزشکی است. در این میان ارتقای حوزه علوم پزشکی در گرو ارتقای کیفیت آموزش، پژوهش و خدمات سلامت است و اتخاذ راهبرد گسترش تحصیلات تکمیلی، یکی از مهمترین اقدامات برای ارتقای حوزه علوم پزشکی خواهد بود. موضوعی که مسئولان حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی را بر آن داشته است با فراهم کردن زمینه برای ورود به تحصیلات تکمیلی در این حوزه بیش از گذشته برای ارتقای آن تلاش شود. چند روز پیش هم خبر رسید6 رشته علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در وزارت بهداشت تصویب شده است؛ خبری که مسئولان این دانشگاه را در درستی راهی که در پیش گرفتهاند بیش از پیش مطمئن کرد.
سیدعلی ابطحی، معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با «فرهیختگان» از ورود این دانشگاه به مقطع تحصیلات تکمیلی در حوزه پزشکی میگوید.
آنطور که او خبر داده است برای اولین بار در دانشگاه آزاد اسلامی دانشجوی دکتری پرستاری (Phd) پذیرش خواهد شد؛ اقدامی که در جهت توسعه و حمایت از اعتلا و ارتقای حیطه علوم پزشکی خواهد بود.
ابطحی میگوید جذب دانشجوی پرستاری در مقطع دکتری دو مزیت دارد؛ توسعه آموزش اولین مزیت از نگاه ابطحی است. به اعتقاد او زمانی که دانشجوی دکتری تربیت شود آموزش در مقطع کارشناسیارشد و کارشناسی رشد بیشتری خواهد داشت. تربیت هیاتعلمی در این حوزه مزیت دوم از نگاه معاون علوم پزشکی است.
او میگوید: «دانشجویان دکتری هیاتعلمی آینده خواهند شد. در حال حاضر نیز آماده میشویم در واحد نجفآباد، خوراسگان و ارومیه دکتری پرستاری دایر و مجوز آن را از وزراتخانه بهداشت کسب کنیم.»
آنطور که ابطحی میگوید: «با تربیت دکتری پرستاری در این چهار مرکز هم آموزش ارتقا پیدا میکند و هم در آینده هیاتعلمی دانشگاه تامین میشود.» معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی از تربیت رشتههای دیگر در مقطع ارشد هم صحبت به میان آورده و میگوید: «حدود 50 رشته در مقطع کارشناسیارشد در وزارتخانه داریم که در حال نهایی شدن است.»
او از اهمیت رشته پرستاری هم صحبت میکند. به اعتقاد او ارتقای پرستاری از مهمترین اهداف تربیت دانشجو در این مقطع دکتری است. او میگوید: «زمانی ما تنها فارغالتحصیل کارشناس پرستاری داشتهایم اما سال گذشته در مقطع ارشد هم برنامهریزی کرده و دانشجو جذب کردهایم. در حال حاضر ارشد پرستاری دارای حدود 12 رشته است. امسال نیز تلاش کردهایم دانشجوی (Phd) پذیرش کنیم تا گامی دیگر در جهت توسعه این حوزه برداشته شود.»
آن طور که او میگوید: «اولین بار در واحد تهران پزشکی دانشجوی پرستاری دکتری جذب شد و مسئولان وزارت بهداشت هم در بازدید واحد نجفآباد اصفهان بر آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی در جذب دانشجویی پرستاری مقطع دکتری تاکید کردند.»
او میگوید: «همچنین چندین رشته برای واحدهای شهرضا، نجفآباد، خمینیشهر، نجفآباد و اصفهان نهایی شده است.» بخش دیگر سخنان ابطحی در گفتوگو با «فرهیختگان» مساله اعتباربخشی است. او میگوید: «مساله اعتباربخشی مانند سایر سازمانها است و هر سال ارتقای کیفیت تکرار میشود.» به گفته او دو نوع ارتقا وجود دارد؛ اعتباربخشی آموزشی و اعتباربخشی درمانی.»
خبرنگار: سارا طاهری
1395/8/29